içinde

Büyüme Pazarlaması – Growth Marketing Nedir?

büyüme pazarlaması

Büyüme pazarlaması ne anlama geliyor ve Growth Marketing tam olarak nedir öğrenmek istiyorsanız bu yazımıza bir göz atın ve bir büyüme pazarlamasının ne anlama geldiğini görün.

Büyüme pazarlaması nedir?

Birçok pazarlamacı kendilerini büyüme pazarlamacıları olarak adlandırıyor. Peki bu terim ne anlama geliyor?

Genel anlamda deneylere odaklanan ve müşterilerinizin benzersiz, değişen motivasyonlarına ve tercihlerine göre hareket eden, müşterileri çekmek ve elde tutmak için oluşturulmuş bir yaklaşımdır.

Müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre uyarlanmış, bireyselleştirilmiş mesajlar oluşturarak ve sunarak, kuruluşunuzun büyümesini, özellikle müşterileriniz için en önemli olan çok sayıda kanal aracılığıyla hızla optimize edebileceksiniz.

Bir büyüme pazarlamacısı olmanın ve büyüme pazarlamasının ne anlama geldiğine daha derin bir göz atalım.

Büyüme pazarlaması aslında ne anlama geliyor?

Geleneksel pazarlama genellikle müşterilere ulaşmak için aynı denenmiş ve gerçek tekniklere dayanır.

Bir satış veya bir e-posta gönderin ya da aynı 50 anahtar kelimeyle bir Google Adwords kampanyası yürütün… Bunlarla bazı sonuçlar elde edebilirsiniz ancak getirilerin zamanla azalması muhtemeldir.

Burada tüketicilerin çıkarları değişse bile bütçenizi daha da ileri götürmek için stratejinizi değiştirmiyorsunuz.

Buna karşılık, büyüme pazarlaması içinde pazarlamacılar harcamalarını en iyi şekilde nasıl optimize edeceklerini belirlemek için testlerini aşamalı olarak optimize ederek, farklı kanal ve stratejileri sık sık denemek için büyüme korsanlığı tekniklerini kullanırlar.

Büyüme pazarlaması, kullanıcı tabanlarını mümkün olan en kısa sürede daha düşük maliyetlerle artırmak için bir dizi yenilikçi deney ve sürekli analiz kullanmaya dayanır. Terimin kendisi girişimci Sean Ellis tarafından 2010 yılında yeni bir pazarlama rolü için bir çalışan ararken ortaya atıldı.

Satın alma başına maliyet gibi faktörlerle ilgilenecek geleneksel bir pazarlamacı aramıyordu;

Ana odak noktası,

Kullanıcı tabanımı mümkün olduğunca nasıl çabuk büyütebilirim?

Bu soru, rakiplerini geride bırakması veya ölmesi gereken SaaS girişimleri için merkezi bir endişe kaynağıydı.

Hızlı ileri on yılda, büyüme pazarlaması, büyüme hacklemesinin ”hızlı büyüme\” taktiklerini geçerek gelişti. Ancak bu, başarıya yükselişinin başarılı unsurlarının unutulduğu anlamına gelmez.

Büyüme pazarlaması, test, deneme ve genişleme köklerine yaslanmaya devam eder ve bu ilkeleri müşteri yolculuğu boyunca kampanyalara uygular.

Pazarlama teknolojisi ilerledikçe, büyüme pazarlama alanının gelişmişliği de gelişmiştir. Büyüme pazarlaması ve farklı kullanıcı kesimleri tarafından sonuçları belirlenen her kullanıcı kesimi için son derece optimize stratejileri geliştirmek için, bireysel seviyeye inerken kullanarak var olmuştur.

İçeriği görülür yaptığı deneyler geliştirmek için A/B testi ve çok değişkenli test kullanıyor. Pazarlamacılar, kullanıcılara birden fazla kanaldan sorunsuz bir şekilde ulaşan ve büyümeyi optimize edecek özelleştirilmiş stratejiler oluşturmak için kullanıcıların kendi davranışsal ipuçlarını takip etmelerini sağlayan son derece kişiselleştirilmiş kampanyalar geliştirebilir.

Başarılı büyüme pazarlamacıları yalnızca daha büyük bir kullanıcı tabanı oluşturmakla kalmaz; Her bir kullanıcının yaşam boyu değerini artırmanın yanı sıra, ayıklanmayı azaltmaya yardımcı olacak yüksek oranda meşgul bir kitle oluştururlar.

Pazarlamaya son derece kişiselleştirilmiş bir yaklaşım geliştirmenin satın alma maliyetlerini yarıya indirdiği, gelirleri %15\’e kadar artırdığı ve pazarlama harcamalarının verimliliğini %30 artırdığı gösterilmiştir.

Genelden özele bakıldığında, büyüme, pazarlama, müşteri memnuniyeti gibi değerli müşteri deneyimleri sunmaya öncelik verdiğinizde, artık hedef kitlenizden para kazanmaya çalışmıyorsunuz demektir.

Dönüşümlere ve gelire yönelik içeriği zorlamak yerine, artık her kullanıcının gelişen yolculuğuna değerli bilgiler eklemenin yeni yollarını arıyorsunuz. Büyüme pazarlaması, müşteri ilişkileri kurmaya ve sadakati artırmaya odaklanır; özgünlük ve katılımın savunuculuk yarattığı ve müşteri yaşam boyu değerlerini organik olarak büyüttüğü uzun vadeli bir stratejidir.

Büyüme pazarlama stratejisinin temel bileşenleri

Büyüme pazarlama stratejisi, müşteri edinme oranları, dönüşüm oranları, müşteri elde tutma oranları ve müşteri yaşam boyu değeri gibi metriklere dayandırılabilir.

İşte günümüzün büyüme pazarlamacılarının meşgul müşterileri çekmek, dönüştürmek, oluşturmak ve elde tutmak için kullandıkları önde gelen taktiklerden bazıları.

Tüm bu taktikler e-ticaret alanında sıklıkla kullanılır.

A / B testi

A / B testi veya daha iyisi çok değişkenli test, güçlü bir büyüme pazarlama stratejisinin temel uygulamalarından biridir. A / B testi ve çok değişkenli, e-posta pazarlaması, açılış sayfaları, sosyal medya reklamları ve diğerleri dahil olmak üzere çeşitli biçimlerde kullanılabilir. Bu, içeriğinizin hangi varyasyonunun (grafikler, kopyalama, tasarım ve diğer özellikler etrafındaki özelleştirmelerle) kitlenizi meşgul etmek ve dönüşüm oranınızı artırmak için daha iyi bir iş çıkardığını anlamak için bir \”A\” ve \”B\” testi veya bir dizi çoklu test dağıtmayı içerir.

Daha sonra bu varyasyon etrafında gelecekteki pazarlama kampanyalarını optimize edebilirsiniz. Her testte performansı artırmak için başarılarınızı sürekli olarak yineleyebilirsiniz.

Kanallar arası pazarlama

Kanallar arası pazarlama, müşterilerinize ulaşmak için stratejik bir kanal planı oluşturmaya odaklanır ve hedef kitlenizin tercihlerine göre e-posta pazarlaması, SMS mesajları, push bildirimleri, uygulama içi mesajlar, doğrudan posta ve diğer kanalları içerebilir. Kanallar arası pazarlama planını büyüme pazarlama stratejinize dahil ederken, iletişim tercihlerini anlamak için bireysel kullanıcıya odaklanmanız ve ardından kampanyalarınızı buna göre oluşturmanız gerekir.

A /B testi, öncelikle belirli bir kullanıcının push mesaj tekliflerine, örneğin e-posta pazarlama tekliflerinden% 60 daha yüksek oranda yanıt verdiğini anlamanıza yardımcı olabilir; böylece gelecekteki kampanyaları push tekliflerine odaklanacak şekilde özelleştirebilirsiniz.

Her platformda geçmiş davranışlarını anlamanıza yardımcı olan bağlamsal kampanyaları kullanarak, nerede olurlarsa olsunlar kitlenizle etkileşimde bulunabilmeniz için birden fazla kanalı bütünleştiren bütünsel bir pazarlama planı oluşturmak da değerlidir.

Müşteri yaşam döngüsü

Müşteri yaşam döngüsü, müşterilerinizin şirketiniz hakkında bilgi edinirken, etkileşimde bulunurken, satın alırken veya dönüştürürken ve şirketinizle yeniden etkileşimde bulunurken başlattıkları yolculuktur.

Basitleştirme için büyüme pazarlamacılarının odaklandığı üç kritik yaşam döngüsü aşaması vardır: etkinleştirme, yetiştirme ve yeniden etkinleştirme. Her aşama, müşteri deneyimine katkıda bulunan bir faktör olarak belirli bir rol oynar ve genellikle belirli kampanyalarla işaretlenir.

Aktivasyon aşaması, şirketlerin tüketici ilgisini ve ilgisini harekete geçirmeye çalıştığı yaşam döngüsünün ilk aşamasıdır. Büyüme pazarlaması, aşinalık ve güvenilirlik oluşturmak için karşılama, işe giriş, denemeler ve diğer tanıtım kampanyalarıyla müşterileri hedefler.

Yetiştirme aşaması, şirketlerin ilişkileri güçlendirmek için tüketicileri beslediği ve meşgul ettiği yerdir. Bu aşama genellikle müşterilerin markalardan aldığı kanallar arası pazarlamanın çoğunluğunu oluşturur: satışlar, promosyonlar, en son güncellemeler, haber bültenleri ve daha fazlası.

Reaktivasyonun son aşaması yeniden angajmana odaklanır. Şirketlerin, satın alma sonrası, terk etme, sadakat veya geri kazanma gibi kampanyalarla elde tutma ve sadakati artırmak için müşteri katılımını yeniden etkinleştirdiği bu aşamadır.

Hiçbir aşama önem açısından diğerinden daha ağır basmaz. Müşteriler bu yaşam döngüsü boyunca doğal olarak kendi hızlarında ilerlerler, ancak büyüme pazarlamacıları ihtiyaca özel kampanyalardan oluşan bir cephanelik kullanarak değişen ihtiyaçlarını proaktif olarak karşılar.

Geleneksel pazarlama ile büyüme pazarlamasının farkı nedir?

  • En temel farkı geleneksel pazarlama sadece farkındalık ve kullanıcı edinim katmanlarına yoğunlaşıp bu alanda faaliyetlere ağırlık verirken, büyüme pazarlaması sadece huninin üst kısmına değil, bütün müşteri yolculuğuna odaklanır.
  • Pazarlama takımları kampanya odaklı tasarlanmış, büyüme takımları deney /test (experiment) odaklı tasarlanmış ekiplerdir.
  • Pazarlama takımları pazarlamacılardan oluşan ekipler iken, büyüme takımları otonom ve çapraz becerilere sahip takımlardan oluşur.

Büyüme pazarlama kampanyalarına örnekler

Ardından, harekete geçen birkaç büyüme pazarlaması kampanya türüne bir göz atalım. Büyüme pazarlama stratejileri, mevcut müşterileri yönlendirme programlarına katılmaya teşvik etmek, yeni müşteriler çekmek ve huni katılımının en üstünde yer almak da dahil olmak üzere bir dizi hedefi desteklemek için etkili bir şekilde kullanılabilir.

Sadakat

Müşteri elde tutma zaman ve çaba harcadığınız müşterilerin ürün ve hizmetlerinizden daha fazlasını satın almaya devam etmesini sağlayın. Müşterileriniz, ne satın alacağına ve kimden satın alacağına karar vermek söz konusu olduğunda her zamankinden daha fazla seçeneğe sahiptir, bu nedenle markalar sürekli olarak müşteri güvenini kazanmalıdır. Müşterilerinize, evet, veri tabanınızdaki bir ad ve dolar işaretinden daha fazlası olduklarını göstermek marka duyarlılığını artırabilir.

Sadakat kampanyaları, nişanlı müşterilerinizin daha fazlası için geri gelmesini sağlamanın harika bir yoludur. Örneğin, markanızın bir üyelik programı varsa, deneyimlerini himayelerine bir selam olarak teşvik etmenin yollarını bulun.

Özel erişim, gizli önizlemeler veya katmanlı durum ödülleri gibi teklifleri tanıtan kampanyalar, markanıza devam eden sadakati doğrular. Geçmiş müşteri dönüşümlerinden ipuçları almak ve bu istenen davranışları bölümlere ayrılmış sadakat kampanyalarıyla pekiştirmek markanızı müşterilerinizin kalbine yakın ve değerli tutabilir.

Büyüme pazarlaması genel anlamda sizlere ve online işletmelere faydalı stratejiler barındırmaktadır.

Yazımızda çeşitli büyüme pazarlaması stratejilerinden ve büyüme pazarlamasının ne anlama geldiğinden bahsettik.

Konu hakkında sorularınızı yorumlara yazabilirsiniz.

 

En yeni içerikler hakkında bilgi sahibi olmak İçerik Sitesi Instagram hesabımızı takibe alabilirsiniz.

Diğer içerikler için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal İçerik Platformu

Ne düşünüyorsunuz?

15 Puanlar
Oy Ver

Written by İçerik Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GİPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar değerini kontrol edin

renklerin insanlar üzerindeki etkisi

Renkler ve Renklerin İnsanlar Üzerindeki Etkisi

mitoman

Türk Edebiyatında Mitoman Karakterler