içinde

İnovasyon Nedir?

inovasyon nedir

İnovasyon nedir başlıklı bu yazımızda sizlere inovasyonun kelime anlamını, ne için gerekli olduğunu hangi başlıklar altında ele alındığını aktaracağız.
İnceleyeceğimiz başlıklar:

  • Pazarlamada İnovasyon Nedir?
  • Sürekli İnovasyon Nedir?
  • Çarpıcı İnovasyon Nedir?
  • Organizasyonel İnovasyon Nedir?
  • Sosyal İnovasyon Nedir?

İnovasyon Nedir?

İnovasyonun, tanımına bakacak olur isek; inovasyon, kuruluşların pazarlarında başarılı bir şekilde ilerlemek, rekabet etmek ve farklılaşmak için fikirleri yeni / geliştirilmiş ürünlere, hizmetlere veya süreçlere dönüştürdüğü çok aşamalı bir süreçtir.

Roma\’da 4. yüzyıldan önce, novitas ve res nova / nova res kelimeleri, inovasyon hakkında kullanılmıştır. Bu kavram \”yenilemek\” anlamına geliyordu ve takip eden yüzyıllarda yeni Latince fiil kelimesi ınnovo\’ya (\”yeniliyorum\” veya \”geri yüklüyorum\”) dahil edildi.

Yunan filozof ve tarihçi Xenophon bu kavramı çok yönlü olarak gördü ve onu siyasi eylemle ilişkilendirdi.

Pazarlamada İnovasyon Nedir?

İnovasyon, bir süredir ürün ve teknoloji ekipleri için temel bir kalite olarak kabul edilirken, yenilikçi uygulamalar da pazarlamaya giderek daha fazla uygulanmaktadır. HBR analisti Niraj Dawar\’ın dediği gibi:

“İnovasyonun öncelikle daha iyi ürünler ve teknolojiler oluşturmakla ilgili olduğuna dair sürekli inanç, yöneticileri yukarı akış faaliyetleri ve araçları konusunda aşırı güvenmeye yönlendiriyor. Ancak alt akıl yürütme, yöneticilerin pazar faaliyetlerine ve araçlarına odaklanması gerektiğini göstermektedir. Tüm satın alma, tüketim ve elden çıkarma döngüsü boyunca müşterilerin maliyetlerini ve risklerini azaltan yenilikler sunarak rekabetçi savaşlar kazanılır.”

En saf senaryolarda bile, inovasyonun marka pazarlama çabalarına sağladığı faydalar açık olabilir. Örneğin Volvo, on yıllardır pazarlama kampanyalarında etkili bir şekilde yinelendiği bir mesaj olan otomobil güvenliğinin yenilikçisi olarak ün kazandı.

Faydalı bir sonuç almak isteniliyorsa iş değeri üreten sonuçlar üretmelisiniz.

Sürekli İnovasyon Nedir?

Bir diğer adı ile sürdürülebilir inovasyon, yapılar içerisindeki kalıcı faktörlere nüfuz eden sürekli hale gelen inovasyon türünü ifade eder. İnovasyonu bağımsız hale gelir.

Çarpıcı İnovasyon Nedir?

Var olan fikrin rakiplerini eleyerek güncellenmesi olarak açıklanabilir. Rakiplerin silahsız kalmasını sağlayan Netflix benzeri firmaların yaptığı yenilikler gibi rakipleri eler.

Organizasyonel İnovasyon Nedir?

Süreç iyileştirmeyi kapsayan kurumlar için önem arz eden bir inovasyon türüdür. Süreçler ve yönetim ile alakalı iyileştirmeleri kapsar. Şirketler belli konular içerisinde yetersiz kaldıklarında buna başvurup yenilikler sağlayabilirler.

Sosyal İnovasyon Nedir?

Beşeriyete daha yakın olan inovasyon türü, sosyal inovasyon olarak adlandırılmıştır. Sosyal sorunları ele alır ve buna dair gelişmeler peşinde koşar.

İnovasyon Nedir? ve hangi alanlarda sizin için kolaylaştırıcı olur bunları aktardık. Sorularınızı yorum kısmına yazabilir, daha fazlası için bizi takip edebilirsiniz.

Kaynak: 1

 

En yeni içerikler hakkında bilgi sahibi olmak İçerik Sitesi Instagram hesabımızı takibe alabilirsiniz.

Diğer içerikler için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal İçerik Platformu

Ne düşünüyorsunuz?

17 Puanlar
Oy Ver

Written by İçerik Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GİPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar değerini kontrol edin

diksiyon

Diksiyon Nedir? Neden Önemlidir?

klasik koşullanma

Klasik Koşullanma Nedir?