içinde

Dövize İnat 7 Yurt Dışı Tatili

dövize inat 7 yurt dışı tatili

Dövize İnat 7 Yurt Dışı Tatili listesi yazımız sayesinde döviz kuruna takılmadan seyahat edebilirsiniz! Bu yazımızda sizin için, Euro’nun kudretli hezimetine uğramaksızın gezip görebileceğiniz Avrupa ülkeleri hakkında bir derleme yaptık. Çok okuyanın çok gezenden daha çok bilemeyeceğini düşünen ben için faydalı bir araştırma olduğunu düşünüyorum. Zira bir ara da bu söze değinelim. “Çok okuyan mı çok gezen mi?” elmayla armut kıyaslamasının yapıldığı bomboş bir söz…

  1. SIRBİSTAN

Roma, Bizans, Osmanlı, Türk ve Avusturya-Macaristan izlerini taşıyan Sırbistan, Avrupa medeniyetlerinin kavşağında yer alan önemli bir ülkedir. Yugoslavya’dan 2006 yılında ayrılan Sırbistan, Türkiye’ye yakınlığı, tarihi dokusu ve vizesiz olması sebebiyle seyahat için çok tercih edilen ülkelerden biri. Birbirinden güzel doğal güzellikleri ve Slav mimarisi ile Sırbistan gezilmeye değer bir ülke. Bunun yanında para birimi olarak ülkede Sırp dinarının kullanılması ve gündelik masrafların ucuzluğu Sırbistan’ı oldukça çekici kılıyor. Bir öğün yemeği ortalama 353 Sırp Dinarı (22 TL) ile karşılayabilmek mümkünken gerek şehir içi gerekse şehir dışı ulaşım fiyatları da oldukça uygun. Bununla birlikte eğer kalacak yer konusunda çok rahat düşkünü değilseniz gecelik 706 Sıpr Dinarı (54 TL) bulabileceğiniz pansiyonlar mevcut. Ayrıca Sırbistan 180 günde 90 günü aşmayacak şekilde vizesiz.

Belgrad

Belgrad, Sırbistan ve eski Yugoslavya’nın başkenti. Kuruluşu MÖ 6. yüzyıla dayanan Belgrad (Beograd) Beyaz Şehir olarak anılır. MÖ 2. yüzyıl Roma tarihi kalıntılarını bugün bile Belgrad Kalesi altındaki Kalemegdan Parkı’nda görebilirsiniz. Yugoslavya’nın dağılmasından sonra Belgrad turizmi son 10 yılda yükselişe geçti ve şimdi canlı gece hayatıyla ünlü…

Novi Sad


Novi Sad, 400 bin nüfusuyla Sırbistan’ın ikinci büyük kenti. Belgrad’ın aksine daha rahat bir atmosferi var. Novi Sad merkezindeki Özgürlük Meydanı’nın (Trg Slobode) hemen yanıbaşında Neo-Gotik tarzında inşa edilen Meryem Ana Katolik Kilisesi ve Neo-Rönesans tarzında inşa edilen Belediye Binası var. Novi Sad, Balkanlar’ın en büyük festivallerinden biri olan Exit Festivali’ne de ev sahipliği yapar. Novi Sad’ın Petrovaradin Kalesi’nde organize edilen festivale her yıl 200 bin kişi katılır. Yaz aylarında organize edilen Exit Müzik Festivali’ne dünyaca ünlü müzisyenler sahne alır.

Niš (Niş)


279 MÖ yılında kurulan ve Balkanlar’ın en eski şehirlerinden biri olan Niş genellikle Orta Avrupa ve Ortadoğu arasındaki geçit olarak kabul edilir. İmparator Konstantin’in doğum yeri olan Mediana, Trg Kralja Milana olarak adlandırılan şehir merkezi, Niş Kalesi ve 19. yüzyılda Türkler tarafından inşa edilen Kelle Kulesi (Ćele-kula) ziyaret edilmesi gereken tarihi ve kültürel yapıların başında geliyor.

 

2. Arnavutluk

 

Eurosuz gezilebilecek ülkeler arasında yer alan başka ülke ise Arnavutluk. Başkent Tiran başta olmak üzere tarihi Berat kentini, İtalyan’ın Bari kentiyle karşı karşıya konumdaki Durres ve muhteşem denizi ile Ksamil, Arnavutluk turu ile görülecek yerler arasında yer alıyor. Kültürü ve yemekleri ile yabancılık çekmeyeceğiniz Arnavutluk’un para birimi ise Arnavutluk leki. 1 TL 18,93 Arnavutluk leki yapıyor.

 

3. Bulgaristan

 

Türkiye’nin sınır komşusu Bulgaristan da kendi para birimini kullanan ve eurosuz gezilebilecek ülkeler arasında bulunan bir yer. Euro geçen çoğu yer olsa da Bulgaristan’ın para birimi Bulgar levası. Hem yaz hem de kış tatili için birçok tatil alternatifini bünyesinde barındıran Bulgaristan’da gezilecek yerlerin sayısı bir hayli fazla. Şu sıralar kayak tatili için Bansko, Pamporovo, Borovetz ve Vitoşa gibi ünlü kayak merkezlerini tercih edebilir.

 

4. Bosna Hersek

 

Balkanlar’ın gözdesi Bosna Hersek Türklerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Bosna Hersek’in para birimi Bosna Hersek Markı (BAM) ya da diğer adıyla Konvertible Mark (KM). Eurosuz gezilecek ülkeler arasında yer alan Bosna Hersek’te Saraybosna ve Monstar Köprüsü ile doğal güzelliklere hayran olabilirsiniz.

 

5. Macaristan

 

1TL 42.02 Macar Forintine tekabül ediyor. Hévíz Gölü Dünya’nın en büyük ikinci termal gölü… Mutlaka burayı görmelisiniz. Vörösmarty Meydanı, St. Stephen Bazilikası, Parlamento Binası, Széchenyi Köprüsü ve Kahramanlar Meydanı’nı mutlaka görmelisiniz.

 

6. Ukrayna

Türk lirasının en çok değerli olduğu ülkelerden birisi de Ukrayna… Ukrayna içerisinde para birimi olarak Grivna kullanılıyor. 1 TL 3.99 Grivna’ya denk geliyor. Ülkedeki restoranlardan ucuz bir şekilde faydalanılabilecek düzeyde. Aynı şekilde ülke içerisinde yer alan mimari de dikkat çekici özelliklere sahip.

 

UKRAYNA’DA NERELERİ GEZMELİ?

En çok bilinen üç şehri Kiev, Odessa ve Lviv olsa da, Ukrayna birbirinden güzel daha birçok şehri kucaklayan tarih dolu bir ülke. II. Dünya Savaşı’nda ağır tahribata uğrasa da kısa sürede toparlayan Ukrayna, savaştan arta kalan izler ile sizleri tarihin tozlu raflarına götürürken; bozulmayan dokusuyla da kaybetmediği kültürünü yaşatıyor. Kiev’de Özgürlük Meydanı, Aziz Sofya Katedrali, II. Dünya Savaşı Müzesi, Lviv’de Brewery Müzesi, Potocki Sarayı ve Eski Şehir bölgesi mutlaka görülmeli…

 

7. Çek Cumhuriyeti

 

Çekya, Avrupa Birliği içerisinde yer alan ülkeler arasında yer almakta. Para birimi olarak Euro yerine Çek Korunası tercih ediyorlar. 1 TL – 3.07 Çek Korunası’na denk geliyor. Ülke içerisinde yapılabilecek olan tüm etkinlikler de kişiler için oldukça uygundur.

Aynı zamanda mimari özellikleri ile oldukça ilgi çekici bir ülke… Ülkedeki ulaşım kolaylığı, ülke içerisinde seyahati önemli ölçüde kolay kılmakta. Sanatın çok büyük önem taşıdığı ülkede, eğitime de müthiş derecede önem veriliyor. Okuma yazma bilenlerin oranı ise yüzde 99 oranında.

 

En yeni içerikler hakkında bilgi sahibi olmak İçerik Sitesi Instagram hesabımızı takibe alabilirsiniz.

Diğer içerikler için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal İçerik Platformu 

 

Ne düşünüyorsunuz?

15 Puanlar
Oy Ver

Written by İçerik Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GİPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar değerini kontrol edin

mitoman

Türk Edebiyatında Mitoman Karakterler

Medeni Kanunun Hayatımızdaki Yeri