içinde

ÜCRETSİZ BLOG AÇMANIN 7 YOLU

ücretsiz blog açma

Ücretsiz Blog açmak veya oluşturmak son yıllarda çok daha kolay hale geldi. Artık siz de kendi ücretsiz blogunuzu oluşturmak ve ücretsiz blog açma yolculuğunuzda neler olacağına dair temel oluşturmak için adım atabilirsiniz. Bu yazımızda blog açarken kullanmanız gereken 7 yolu sizlere aktaracağım.

Blogların uzun ve zengin bir geçmişi var. 1993\’ten beri insanlar kendilerini ilgilendiren, gelir getiren veya işlerini tanıtmaya yardımcı olan bloglar oluşturuyor.

Buraya yani Kampüstesin\’e geldiğine ve bu yazıyı okuduğuna göre, kendi blogunu kurmakla ilgilendiğini tahmin ediyorum. Ücretsiz blog açmak sizi bu noktada destekleyecektir.

Kişisel bir tutku hakkında blog yazmak için isteğiniz olabilir. Ya da, günlük işinizin dışında blog yazarak para kazanmak için bir yan alan olarak bir niş blog başlatmak isteyebilirsiniz. Ücretsiz blog açmak, İster para kazanmak için, ister dünyaya tutkularınızı bildirmek için bunu yaparken çok fazla para harcamak istemezsiniz.

Bugün çok sayıda blog platformu mevcut olsa da, hepsi ücretsiz değil. Bununla birlikte, ücretsiz bir blog sitesi, finansal bir gerginlik yaratmadan bunu denemenizi sağlar. Sadece kendi vaktinizi harcayarak yaratıcı olmanızı sağlayan ücretsiz bloglar sayesinde bu yolculuğa çıkabilirsiniz.

Blogunuza güç sağlamak için ücretsiz bir blog sitesi kullanmak istiyorsanız, ücretsiz blog açma yolculuğuna hemen başlayabileceğiniz en iyi 7 ücretsiz blog sitesi listemi derledim.

Ücretsiz blog açabileceğiniz siteler:

  1. WordPress
  2. Blogger (Blogspot)
  3. Medium
  4. Tumblr
  5. Wix
  6. Blogcu
  7. Weebly

 

1.WordPress

WordPress.org, dünyanın en popüler blog yazılımıdır. Öyle ki internetteki tüm web sitelerinin %30’undan fazlasının kullandığı platformdur.

İlk olarak 2003 yılında piyasaya sürülmüştür. Blogunuzu dakikalar içinde oluşturmanıza izin veren açık kaynak koda sahip bir platformdur.

WordPress sayesinde blogunuzu büyütebilir; forum, çevrimiçi mağaza ve ücretli üyelik gibi ekstra özellikler ekleyebilirsiniz. Ücretsiz blog açmak için bir platform olan WordPress, sizin blog üzerinde kontrol sahibi olmanızı sağlar.

WordPress içerisinde binlerce ücretsiz tema vardır. Size güzel görünümlü bir web sitesi oluşturmanızda yardımcı olur. Ayrıca bünyesindeki 54.000’den fazla eklentiye erişebilirsiniz. Üstelik bu eklentiler ücretsiz!

Öte yandan WordPress arama motoru dostudur. Size SEO dostu URL’ler, kategoriler ve etiketler oluşturabilir. Fakat WordPress kullanmak biraz çaba gerektiriyor ama internette bu konuyla alakalı size yardımcı olacak çok fazla yazı bulunuyor.

2.Blogger (Blogspot)

Blogger, ücretsiz blog açmak için kullanılan en eski platformlardandır. Google\’ın 1999 yılından beri hizmet sunduğu ücretsiz bir blog hizmetidir. Bloggerların en eskilerini bünyesinde bulundurmuştur. Arayüzünün kolaylığı sayesinde birçok insana zorlanmadan blog açma imkanı sağlamıştır.

Pyra Labs tarafından piyasaya konulan platform, sonradan Google tarafından satın alınıp geliştirilmiştir. Burada ücretsiz blog açma isteğiniz varsa ihtiyaç duyulacak tek şey Google hesabıdır. Teknik bilginiz yok ise güvenliğini Google\’dan alan bu platform tam size göre.

Büyük bir çoğunluk ücretsiz olduğu için Blogger’a blog yazmaya başlar. Fakat blogları büyüdükçe daha fazla özellik aradıkları için Blogger’dan WordPress’e geçerler.

Arzu ederseniz Blogger’ı https://hosting.blogspot.com gibi bir Blogger alt alan adıyla ücretsiz kullanabilirsiniz.

3.Medium

Sınırlı sosyal ağ özellikleri ile kullanımı kolay bir blog platformudur. Ücretsiz blog açmak isteyenler için 2012 yılından beri hizmet veren Medium, profesyonellerin en sık ziyaret ettiği platformdur.

Medium, size organik takipçi kazandırır ve kurulumu kolaydır. Ürettiğiniz içeriklere benzer içerikler üreten topluluğuna erişmenizi kolaylaştırır.

Kendi alan adınızı kullanamazsınız. Instagram gibi bir profil sayfası alırsınız.

4.Tumblr

Ücretsiz blog açmak isteyenler için Tumblr, diğer blog platformlarından biraz farklıdır. Diğer blogları takip etme, yeniden bloglama ve daha fazlasını içeren sosyal ağ özelliklerine sahip bir mikro blog platformudur.

Kurulumu ve kullanımı çok kolaydır. Entegre bir sosyal medya bileşeni var. Ancak tumblr blogunuz büyüdükçe genişletemeyeceğiniz sınırlı özelliklere sahiptir. Platform için kullanılabilir birçok tema vardır, ancak size ek özellikler sunmaz. Burada blogunuzu yedeklemek veya diğer platformlara aktarmak zordur.

5.Wix

Bulut tabanlı web geliştirme hizmetleri sağlayan bir İsrail yazılım şirketi olan Wix, kullanıcılarının çevrimiçi sürükle ve bırak araçlarını kullanarak blog açmalarını sağlar. Ücretsiz blog açmak için \”Wix.com\” bir diğer platformlardandır. Kullanım alanlarına göre ayrılmış temalarıyla kullanımı kolaydır.

6.Constant Contact Website Builder

Ücretsiz blog açma platformlarından bir başkası da Constant Contact Website Builder\’dır. Yapay zeka yardımı ile dakikalar içinde ücretsiz bir blog oluşturmanıza olanak tanıyan güçlü bir web sitesi oluşturucudur.

Geniş bir şablon yelpazesine ve kullanımı kolay bir sürükle bırak arayüzüne sahiptir. Ayrıca özel bir logo tasarımcısı, 550.000’den fazla profesyonel stok görsel kütüphanesi ve çok daha fazla yardımcı araca erişebilmenizi sağlar.

Teknik beceri gerektirmeyen, kullanımı kolay bir sürükle bırak ara yüzüne sahiptir. Hızlı ve kolay kurulum yapmanızı sağlar.

7.Weebly

Wix gibi hazır arayüzleri olan ve hızlı bir şekilde blog sitesi oluşturmanıza imkan veren bir platformdur. Burada da diğer platformlardaki gibi weebly.com uzantılı bir alan adına sahip olabilirsiniz.

Yazımızda ücretsiz blog oluşturmak ve ücretsiz blog açma üzerine 7 yolu sizlere aktardık. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle hoşça kalın.

 

En yeni içerikler hakkında bilgi sahibi olmak İçerik Sitesi Instagram hesabımızı takibe alabilirsiniz.

Diğer içerikler için ana sayfamıza göz atabilirsiniz.

Sosyal İçerik Platformu

Ne düşünüyorsunuz?

16 Puanlar
Oy Ver

Written by İçerik Sitesi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GİPHY Uygulama Anahtarı ayarlanmadı. Lütfen ayarlar değerini kontrol edin

dijital kirliliği azaltma

DİJİTAL KİRLİLİĞİ AZALTMANIN 5 YOLU

ingilizce öğrenmenize yardımcı

İngilizce Öğrenmenize Yardımcı 7 Şarkı